GEODETSKE USLUGE

Legalizacija

Leglizacija

Mnogi misle da država želi da im uzme novac na silu!
Sa promenom perspektive, svako je u moći da upravlja svojom nekretninom, legalan objekat je samo vaš, u suprotnom ste nemoćni.

Omedjavanje

Omeđavanje

Kroz decenije ljudi vode borbe oko granica, kako državnih tako I svojih privatnih. Šta više, dvoje dobrih komšija uspeju da ugroze odnos, samo radi jedne linije koja nije ispoštovana od strane jednog od njih.
Uvek se rasprava vodi time ,,ko je kome ušao u posed’’.
Da komšijsko prijateljstvo traje, jednostavan način je da o zajedničkom trošku, izvedu geometra I utvrde granice svojih poseda.

Inzenjerska-geodezija

Inženjerska geodezija

Ovo je oblast koja zahteva poverenje, visok nivo komunikacije, kao I preciznost u izvođenju geodetskih radova.
Radovan Šimun, kao geometar je radio na raznim državnim projektima ( brze pruge Novi Sad – Beograd, pruge Subotica - Horgoš, auto put MIloš Veliki, izgradnja bazena u Futogu), kao i za privatne investitore na izgradnji raznih objekata.
Dakle, ovo je oblast gde je geometer potrebno da bude sa vama od izrade podloga za projektovanje, preko realizacije projekta i na kraju ucrtavanja objekta u katastar.

Fotogrametrija

Fotogrametrija

Nudimo vam mogućnost snimanja velikih površina bespilotnom letelicom (dron), iz čijih snimaka se dobija velika količina podataka. Izdvajanjem podataka od interesa izrađujem katastarske podloge, tematske karte, kao i druge podloge od vaših potreba.
Za poljoprirednike koji imaju velike površine zemlje, izrađujem tematske karte po nivelaciji i klasi zemljišta. Ovo je dobar primer kako imati pregled ukupne površine zemlje na jednom mestu radi budućih planova.
Kod velikih iskopa, gde je možda i rizično za snimanje ulaskom u samu rupu od odrona, bespilotnom letelicom dobijamo precizne vrednosti količina iskopa.

Ostale-usluge

Ostale geodetske usluge

  • Parcelacija (deoba ili spajanje parcele)
  • Etažiranje (utvrđivanje površine korisnog prostora objekta i izrada elaborata)
  • Snimanje podzemnih instalacija i izrada elaborata